Motor Arıza Lambası-1


Arıza Lambaları ve Anlamları

Arıza Lambaları Anlamlarıı
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç start stop hatası arıza lambası.
Açıklama: Bu sarı arıza lambası, otomatik motor çalıştırma durdurma sisteminde bir arıza tespit edildiğinde yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, bunun yerine sarı üçgen genel arıza arıza lambası yanabilir. Bu arıza, yetkili bir Araç servisi tarafından analiz edilmesini gerektirir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç hız sabitleyici arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, hız sabitleyici özelliği etkinleştirildiğinde gösterge panelinde yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç fren balatası aşınma arıza lambası.
Açıklama: Bu sarı arıza lambası, fren balatalarının aşınmış olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Fren balatası aşınma arıza lambası yandığı andan itibaren, sorun tehlikeli hale gelene kadar yaklaşık 1000 mil vardır, ancak bu sürüşünüze göre değişiklik gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç tepe tutucu arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, yokuş tutucu sistemde bir arıza olduğunda yanar. %5'ten fazla bir eğimde sabit yokuş yukarı veya yokuş aşağı olduğunda otomatik olarak yanar. Yokuş tutucu, Elektronik Stabilite Kontrol sisteminin (ESC) ayrılmaz bir parçasıdır ve tekerlek hız sensörleri gibi bileşenleri paylaşır. Araç'nun belirli modellerinde, yokuş tutucu sisteminde bir arıza olması durumunda ESC uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç DPF arıza lambası.
Açıklama: DPF, 'dizel partikül filtresi' anlamına gelir ve zararlı partiküllerin veya kurumun tutulmasına yardımcı olan çevresel bir özelliktir. Filtre dolduğunda veya 'doyduğunda', yenilenmesi gerekir. Bu genellikle sürücü bilgisi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilir, ancak DPF arıza lambası yanarsa, sürücü temizleme işlemine yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için:
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç ASR OFF arıza lambası.
Açıklama: Araç ASR, 'Kayma Önleyici Düzenleme' anlamına gelir ve bir çekiş kontrolü şeklidir. ASR varsayılan olarak her ateşleme çevriminde etkindir ve genellikle her zaman açık kalmasında fayda vardır. ASR, ASR OFF düğmesine basılarak kapatılabilir ve aracınız kara veya çamura saplanmışsa faydalı olabilir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç kapıları arıza lambasını açar.
Açıklama: Bir kapı düzgün kapatılmadığında arıza lambası kırmızı yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, açılır kapılar/arka kapak düzgün kapatılmadığında arıza lambası da yanar. Aracı hareket ettirmeye başladığınızda bir uyarı sesi duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç ön sis arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, ön sis lambaları etkinleştirildiğinde yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç ESC arıza lambası.
Açıklama: ESC, 'Elektronik Stabilite Kontrolü' anlamına gelir ve ASR ve yokuş tutucu (yukarıya bakın), MSR sistemi (motor tahrik düzenlemesi) ve acil frenleme sırasında fren basıncını artırmaya yardımcı olan HBA sistemini içeren araç stabilite sistemlerinden oluşur. ESC arıza lambası iki olası nedenden dolayı yanabilir: ▷ Sürekli yanıyor : ESC'de bir arıza var ve çalışmıyor. ESC, tekerlek hız sensörleri gibi ABS bileşenlerini paylaştığı için arıza ilgili olabilir. ▷ Yanıp Sönme : ESC ışığının yanıp sönmesi, aracın stabilite sınırının sonuna doğru olması nedeniyle sistemin çalıştığı anlamına gelir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç fren arıza lambası.
Açıklama: Daire içindeki kırmızı ünlem işareti, fren arıza lambasıdır. Aşağıdaki koşullar veya arızalar geçerlidir: ▷ Fren arıza lambası : Park freni tam olarak bırakılmamış. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılırsa, düşük fren hidroliği seviyesini gösterebilir. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılmışsa ve fren hidroliği seviyesi yeterliyse, fren hidroliği basıncının düşük olabileceğini gösterir. Fren servosu, vakum sağlayan ve frenleme çabasını azaltarak sürücüye yardımcı olan bir fren bileşenidir. ▷ Fren + ABS + ESC: Aynı anda yanan bu üç ikaz ışığı EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) arızasını gösterir. EBD, maksimum durma kabiliyeti sağlamak için farklı tekerleklere farklı miktarlarda fren kuvveti dağıtır. EBD arızası durumunda arka tekerleklerin aniden kilitlenmesi olasılığı vardır. Fren Arızaları Fren arıza lambası, aracınızın duramayacağı ve bir kazaya neden olabileceği ciddi bir sorunu gösterebilir. Aracınızı her zaman derhal yetkili bir Araç servisine kontrol ettiriniz.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç ABS arıza lambası.
Açıklama: Kilitlenme önleyici fren sistemleri (ABS), tekerleklerin kilitlenmesini önleyen ve sürücünün direksiyonu kullanmaya devam etmesini sağlayan bir güvenlik freni özelliğidir. Sistemde bir arıza olduğunda motor çalıştırıldıktan sonra ABS arıza lambası yanık kalır. Fren sistemi, ABS sisteminin avantajı olmaksızın verimliliğini korur.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç start stop arıza lambası. Açıklama: Bu sembol, motor start stop sistemi tarafından otomatik olarak durdurulduğunda gösterge tablosu ekranında yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç far hizalama konumu arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, kısa farın hangi konuma ayarlandığını gösterir. Far hizalama ayarı ayarları aşağıdaki gibidir:
  • Konum 0 : Ön koltuklarda bir veya iki kişi.
  • Pozisyon 1 : Beş kişi.
  • Konum 2 : Bagaj bölmesinde beş kişi + yük.
  • Konum 3 : Sürücü + bagaj bölmesinde izin verilen maksimum yük.

Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç vites değiştirme gösterge ışığı. Açıklama: Düz şanzımanlı araçlar için vites değiştirme göstergesi. Vites değiştirme göstergesi, daha iyi yakıt tüketimi sağlamak için sürücüye vites değişiklikleri önerir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç arka sis uyarı lambası.
Açıklama: Bu uyarı lambası, arka sis lambaları açıldığında yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç motor arıza lambasını kontrol edin.
Açıklama: Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir ve bir metin uyarı mesajı içerebilir: ▷ Sürekli yanar : Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanar, besleme/ateşleme sisteminde aşırı egzoz emisyonlarına, olası bir performans kaybına, zayıf sürüşe ve yüksek yakıt tüketimine neden olabilecek bir arıza olduğunu gösterir. Araç hala sürülebilir. Hızı azaltın ve aşırı hız veya hızlanmadan kaçının. Bu durumda uzun süreli kullanım motora zarar verebilir. ▷ Yanıp Sönme : Yalnızca benzinli versiyonlar için, yanıp sönen motor kontrol ışığı genellikle, katalitik konvertör hasarına yol açabilecek yanlış ateşleme yapan bir motor anlamına gelir. Hızı hemen azaltın ve aşırı hızdan veya yüksek motor devirlerinden kaçının. Kontrol motoru arıza lambası yandığında, arıza kodlarını okumak için teşhis ekipmanının bağlanması gerekir. ▷Dizel versiyonlar : Motoru kontrol et ışığının yanması Üre Enjeksiyon Sistemi Arızasını gösterir. Bu, yanlış sıvının kullanıldığını veya %50'nin üzerinde ortalama ÜRE tüketiminin tespit edildiğini gösterebilir. Aracı mümkün olan en kısa sürede bir Araç servisine servis ettirin. Belirli bir eşik aşılırsa, motoru çalıştırmak mümkün olmayabilir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç güvenlik arıza lambası.
Açıklama: Araba ve kilit sembolü, Araç güvenlik kodu korumasıdır ve arıza lambasının sürekli yanık kalması, Araç Kod sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Bu durumda başka bir anahtarı deneyin. Motor çalışırken uyarı lambası yanıp sönerse, araç motor immobilizer cihazı tarafından korunmamaktadır. Tüm anahtarların hafızaya kaydedilmesi için bir Araç bayisine başvurun. Arıza lambası sürüş sırasında sabit yanarsa, akü voltajındaki düşüş nedeniyle bir kendi kendine teşhis testini gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç lastik basıncı arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası yanık kalır veya yanıp söner: ▷ Yanık kalır : Bu, bir veya daha fazla lastik basıncının kayıtlı değerlerden daha düşük olduğu anlamına gelir. Basınçları geri yükleyin veya çarkı değiştirin. ▷ Yanıp söner : Lastik basınçları, lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) tarafından izlenir. Arıza lambası yaklaşık 75 saniye yanıp söner ve ardından yanık kalırsa, TPMS'de bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç hava yastığı arıza lambası.
Açıklama: Motor çalıştıktan sonra hava yastığı arıza lambası yanık kalırsa, hava yastığı sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç dizel filtresindeki su arıza lambası.
Açıklama: Yakıt kapağının düzgün şekilde sabitlenmemiş olması, yakıt istasyonundaki kirlenme, atmosferdeki nemin yoğunlaşması vb. nedenlerle yakıt deposuna su girebilir. Filtredeki suyu boşaltmak için filtre muhafazasının altındaki tahliye yerini bulun. Yakıt seviyesi düşük olan aracı soğuk bir gecede depoda bırakmak, aracın yakıt deposunda daha fazla suya maruz kalmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç kızdırma bujileri arıza lambası.
Açıklama: Kontak MAR konumuna getirildiğinde, kızdırma bujileri arıza lambası yanar ve motor çalışmaya hazır olduğunda söner. Daha soğuk ortam sıcaklıklarında, kızdırma bujileri uyarı ışığı daha uzun süre açık kalacaktır. Yanıp sönen kızdırma bujileri ışığı Kızdırma bujileri arıza lambası yanıp sönerse, ön ısıtma sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç emniyet kemeri arıza lambası.
Açıklama: Kırmızı emniyet kemeri arıza lambası, sürücü veya yolcu emniyet kemerini takana kadar yanar. Araç hareket halindeyken bir sesli uyarı duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç düşük motor yağı seviyesi arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, motor yağı seviyesi önerilen minimum değerin altına düştüğünde ön panel ekranında belirir. Mümkün olan en kısa sürede motor yağı doldurun.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç düşük motor yağı basıncı arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, sistem motor yağ basıncının yetersiz olduğunu algıladığında, gösterge panelinde bir uyarı mesajı ile birlikte sürekli olarak yanar. Düşük motor yağı basıncı önemli motor hasarına neden olabilir. Güvenli bir şekilde yola çıkın ve motoru hemen kapatın. Yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse tamamlayın. Sadece yağ basıncı lambası söndüğünde yolculuğunuza devam edin. DPF'li Dizel MultiJet versiyonları Yanıp sönen bir yağ basıncı ışığı, sistemin motor yağının bozulduğunu tespit ettiği anlamına gelir. Bu bir arıza olduğunu göstermez, ancak motor yağını değiştirmenizi gerektirir. Yağın değiştirilmemesi, düşük motor gücü modunun uygulanmasına neden olacaktır. Önce 3000 rpm'ye, sonra 1500 rpm'ye. Sürekli olarak kısa yolculuklar yapmak veya DPF rejenerasyonunun kesintiye uğraması yağın bozulmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç pil arıza lambası.
Açıklama: Kırmızı akü arıza lambası, sürüş sırasında bir şarj arızasını gösteren açık kalır veya yanar. Olası nedenler şunlardır:
  • Alternatör
  • Alternatör / tahrik kayışı
  • pil
  • Akü bağlantıları / kablolama. Sürüş halinde, gerekli olmayan tüm elektrik sistemlerini derhal kapatın. Akünün şarjı bittiğinde motor kapanabilir.

Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç genel arıza arıza lambası.
Açıklama: Ünlem işareti içeren üçgen, genel arıza/arıza arıza lambasıdır. Bu genel arıza lambası, başka bir arıza lambası ve/veya bir uyarı mesajı ile birlikte yanabilir. Onlar içerir:
  • Motor yağı basınç sensörü arızası
  • Hız limiti ayar uyarısı
  • Dış ışıklar arızası
  • Yakıt kesme sistemi arızası
  • Park sensörü arızası
  • Başlat Durdur sistem hatası
  • Hava yastığı arıza sorunları

Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç düşük yakıt arıza lambası.
Açıklama: Bu ışık, kalan yakıt seviyesi yaklaşık 9 litre olduğunda yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç uzun far arıza lambasI.
Açıklama: Bu mavi arıza lambası, uzun farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç kısa huzmeli far arıza lambası.
Açıklama:
Bu yeşil arıza lambası, kısa farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç yön göstergeleri / dörtlü ikaz ışığı.
Açıklama: Bu ok sembolleri, bir yön göstergesi uygulandığında veya dörtlü flaşör ışıkları yandığında yanıp söner.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç park sensörü arızası arıza lambası.
Açıklama: Park sensörlerinde arıza tespit edildiğinde arıza lambası yanar. Araç'nun bazı versiyonlarında bunun yerine genel arıza uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç motor sıcaklığı arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, motor soğutma suyu sıcaklığı çok yüksek olduğunda yanar. Normal sürüş koşullarında aracı durdurun, motoru kapatın ve depodaki su seviyesinin MIN işaretinin altında olmadığını kontrol edin. Hazne düşükse, kapağı açmadan önce soğutma sıvısının soğuması için birkaç dakika bekleyin. Depoyu yavaşça MAX işaretine kadar doldurun ve yalnızca uyarı lambası söndüğünde sürüşe devam edin. Sızıntı belirtileri arayın.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambasıadı: Araç şanzıman arızası arıza lambası,
Açıklama: Ünlem işareti içeren bu kırmızı dişli, Araç Comfort-Matic 'Dualogic' şanzımanla ilgili bir şanzıman arızasıdır. Arıza lambası bir uyarı mesajıyla birlikte yanabilir veya yanıp sönebilir. Bu, zorlu kullanım nedeniyle şanzımanın aşırı ısınmasından veya bir arızadan kaynaklanabilir. Diğer sorunlar, şanzıman sıvısı (selespeed sıvısı) seviyesinin düşük olmasıyla ilgili olabilir.
Arızasız yolculuklar dileriz.

Motor Arıza Lambası-1 yazımızda aracınızın en önemli parçalarından motor ışığı motor arıza lambası nın neden yandığı, yandığı an neler yapabileceğimiz ve arıza tespiti konularında bilgiler vermeye çalıştık. İçeriğimizde bulunan bilgi ve uyarıları dikkate alarak adım adım uygulamanızı öneriyoruz.

Adım 1: Motor ışığı motor arıza lambasını kontrol edin

Motor lambası tipik olarak, aracınızın gösterge panelinin ortasında, sürüş tekerleğinin arkasında bulunan sarı veya kırmızı motor şeklinde bir simgedir. 6 saniyeden fazla yanıp sönüyorsa, bu potansiyel olarak acil bir durumdur.

Adım 2: Motoru Durdurun

Yavaşlayın ve motoru durdurun. Bu size sorunu kontrol etmeniz için zaman verecektir. Aksi takdirde risk seviyeniz artar.

Adım 3: Sorunu Teşhis Edin

Kontrol motoru ışığı yanıyorsa ve sabitse (yanıp sönmüyorsa), araba garip bir şekilde çalışmadığı sürece sürmeye devam edebilirsiniz. Arabanızda olağandışı bir şey olup olmadığını değerlendirin

Adım 4: Bir OBD Cihazı İle Sorunu Teşhis Edin

OBD cihazları arıza lambalarını teşhis edebilir ve gelecekteki sorunlar konusunda sizi uyarabilir. OBD cihazlarının yeterli olmadığı durumlarda servis içerisinde aracınızı bilgisayara bağlamak gerekecektir.

Motor Arıza Lambası-1 Neden Yanar

 

Her arabanın ögösterge panelinde çeşitli arıza lambaları yanar ve hepsinin farklı bir anlamı vardır. Motor ışığı hızlı tanımlanabilir. Genellikle sarı veya kırmızı yanar.

Ana işlevi, sürücü olarak, aracın sensörlerinden birinin düzgün çalışmadığını bilmenizi sağlamaktır. Kontrol motoru ışığı ya sürekli yanıp sönmeme durumunda olacak ya da yanıp sönecektir.

Arabanızı her çalıştırdığınızda, kontrol motoru ışığının geçici olarak genellikle yaklaşık altı saniye boyunca yandığını fark edeceksiniz.

Her hata ışığının karşılık gelen bir hata kodu vardır. Bunlar bir OBD cihazı tarafından teşhis edilir ve açıklanır.

Tamircinize Güveniyor musunuz? buradan yardım alın

Uyarı ışığının genellikle 2 aşaması vardır :

  • Sabit (küçük bir arızayı gösterir);
  • Yanıp sönüyor ( ciddi bir arızayı gösterir).

Işık yandığında, motor kontrol ünitesi arızayla ilgili bir arıza kodunu saklar ve bu kod Araçta Teşhis veya OBD cihazı aleti tarafından okunabilir ve yorumlanabilir.

Tamirciniz daha sonra bir tarama aleti kullanarak aracınızın bilgisayarında oluşturulan arıza kodlarını okuyacak ve sorunu/sorunları düzeltmek için gerekli onarımları veya parçaları önerecektir.

Mesele şu ki, bu uyarı ışığı, gevşek bir yakıt kapağından (çok daha ciddi) bir motor vuruntusuna kadar hemen hemen her şeyi gösterebilir.

Motor Işığının Yanmasının En Yaygın Nedenleri

 

Motor arıza ışığı
(Motor Arıza Lambası)

Arızalı Oksijen Sensörü

Oksijen Sensörü, egzoz sisteminizdeki oksijen miktarını ölçer. Daha sonra bu bilgiyi aracınızın bilgisayarına iletir, böylece motorun hava ve yakıt karışımını ayarlayabilir.

Oksijen sensörünüz arızalı olduğunda, arabanız daha fazla yakıt tüketecek ve daha fazla emisyon üretecektir.

Arızalı bir oksijen sensörü endişe verici bir sorun değildir, ancak uygun olan en kısa sürede tamircinize tamir ettirin.

Yakıt Pompası Arızası

Çatlak, hatalı veya gevşek bir yakıt pompası motor ışığınızın yanmasına neden olabilir. Bunun başlıca nedeni yakıt sisteminde buhar sızıntısı olmasıdır.

Diğer durumlarda, yakıt sisteminin üst kısmında daha ciddi bir sızıntı olabilir.

Katalitik Konvertör

Katalitik Konvertör motor ışığının yanmasına sebep olur mu? yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Katalitik konvertör nedir?

Katalitik Konvertör , aracınızın egzoz sistemindeki emisyonları kontrol eder . Karbon monoksit ve diğer zararlı gazları daha az zararlı yan ürünlere dönüştürür.

Katalitik konvertörünüz arızalanırsa , yakıta daha fazla para harcarsınız ve aracınızın performansı etkilenir.

MAF Sensörü

Maf sensörü nedir ne işe yarar.

MAF Sensörü, motora gelen hava miktarına bağlı olarak aracınızın bilgisayarının eklenecek yakıt miktarını belirlemesine yardımcı olur.

MAF sensörü arızalarının yaygın bir nedeni, kirli bir hava filtresi veya düzgün takılmamış olmasıdır.

MAF sensörü arızası acil bir durum değildir. Ancak, siz değiştirinceye kadar, yakıt ekonomisinde, düşük araç performansında ve kaba motor rölantisinde bir düşüş yaşayacaksınız.

Arızalı Bujiler

Isıtma bujileri veya kızdırma bujisi

Aracınızın bujilerini, kılavuzunuzdaki aracınızın bakım programına göre değiştiriyor musunuz? Emin değilseniz, servis sağlayıcınıza danışın.

Değilse, arızalı veya arızalı bujiler , En Önemli Arıza Lambası Motor Işığının yanmasının nedeni olabilir. Sertifikalı bir tamirci tarafından mümkün olan en kısa sürede değiştirilmelerini sağlayın.

Arızalı Ateşleme Bobini

Ateşleme Bobini , aracınızın ateşleme sisteminin bir parçasıdır.

Bir aracın voltajını gerekli volta çevirerek bir endüksiyon bobini olarak işlev görür, böylece motorun hava-yakıt karışımını ateşlemek için bujiyi tetikler.

Ateşleme bobini yandığında veya kısa devre yaptığında, motor kontrol ışığı yanar.

Ateşleme bobini arızalıysa , tüm aracınızın ateşleme sistemini bir tamirci veya oto elektrikçi tarafından kontrol ettirmeye değer. En Önemli Arıza Lambası Motor Işığına yol açabilir.

Arızalı Şarj Sistemi

Kendinizi aracınızı takviyeyle çalıştırmanız gereken bir durumda bulmak istemiyorsanız, akünüzü düzenli olarak kontrol ettirdiğinizden ve şarj sisteminin sorunsuz çalıştığından emin olun.

Arabanız çalışmıyorsa, sorun alternatörde veya aracın elektrik şarj sisteminin başka bir parçasında bir arıza olabilir .

Kontrol Motoru Işığı Ne Kadar Acildir?

En Önemli Arıza Lambası Motor Işığı nın yanmasının birkaç nedeni vardır. Gevşek bir gaz kapağı kadar küçük bir şey ya da arızalı bir katalitik konvertör gibi daha ciddi bir şey olsun, kontrol edilmeli ve düzeltilmelidir.

Aciliyet seviyelerine daha detaylı bakalım …

Yanıp Sönen Motor Işığını Kontrol Et

Temel kural , En Önemli Arıza Lambası Motor Işığı yanıp sönüyorsa, arabayı sürmeye devam edemezsiniz . Bu acil bir durum. Genellikle motorun tekleme olduğunu gösterir.

Sürüşe devam ederseniz, büyük olasılıkla (pahalı) katalitik konvertörde geri dönüşü olmayan hasara neden olursunuz.

Bu masrafı riske atmayın – arabanızı onarım için sertifikalı bir tamirciye çektirin.

Sürekli Yanan Kontrol Motor Işığı

Motoru kontrol ışığı sabitse, arabayı sürmek sorun değil . Ancak yalnızca aracın frenler ve ışıklar gibi temel sistemleri çalışır durumdaysa.

Soğutucu sıcaklığı ve yağ basıncı da dahil olmak üzere aracınızın gösterge paneli uyarı ışıklarına yakından bakın.

Hata kodlarını silmek ve kontrol motoru ışığını sıfırlamak için GOFAR gibi bir OBD2 Okuyucu (OBDII Tarayıcı olarak da adlandırılır) kullanabilirsiniz .

Uyarı: Ciddiyse sorunu görmezden gelmeyin . Doğru teşhis ve onarım için aracınızı mümkün olan en kısa sürede sertifikalı bir uzmana götürün.

Motor Işığı Kendi Kendine Sönebilir mi?

Motor Işığı Işığının yanma nedeni giderilinceye kadar yanık kalacaktır.

Aracınızın bilgisayarından gelen hata kodları adreslenip hafızasından silindikten sonra , ışığı tekrar yakacak ve başka bir uyarı kodunu tetikleyecek başka arızalar olmadığı sürece Motor Işığı sönecektir.

Araba Kontrol Motoru Işık Uyarılarını Nasıl Teşhis Edersiniz?

Motor ışığınızın neden yandığını tam olarak bilmiyorsanız, aracı sürmeniz için yeterince güvenli olup olmadığını hemen belirlemek çok zor olabilir.

İyi haber şu ki, GOFAR gibi bir OBD Kod Okuyucu , arabanızın yaygın hatalarını kendi kendine teşhis etmenin ucuz ve kolay bir yolu .

Sonuç olarak

En Önemli Arıza Lambası Motor Işığı nın sizi paniklemesine ve çalışma sürüşünüzü mahvetmesine izin vermeyin.

Bu Maddeleri Not Alın!

  • Kontrol motoru ışığı yanıp söndüğünde, bu acil bir durumdur ve güvenli bir şekilde kenara çekip arabanızı tamirciye çekmeniz gerekir. (Motor Arıza Lambası)
  • Kaynak merkezimizde araba uyarı lambaları hakkında bilgi edinin .
  • En Önemli Arıza Lambası Motor Işığı Işık sabit/sabit olduğunda, sürmeye devam edebilirsiniz, ancak sorunu belirlemek için GOFAR gibi bir OBD2 tarayıcı kullanabilirsiniz. (Motor Arıza Lambası)

Arızasız yolculuklar diler sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi öneririz. (Motor Arıza Lambası)

“Motor Arıza Lambası-1” üzerine bir yorum

Yorum yapın