Arıza Lambaları ve Anlamları


Açıklama: Bu sarı arıza lambası, otomatik motor çalıştırma durdurma sisteminde bir arıza tespit edildiğinde yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, bunun yerine sarı üçgen genel arıza arıza lambası yanabilir. Bu arıza, yetkili bir Araç servisi tarafından analiz edilmesini gerektirir.

Açıklama: Bu arıza lambası, hız sabitleyici özelliği etkinleştirildiğinde gösterge panelinde yanar.

Açıklama: Bu sarı arıza lambası, fren balatalarının aşınmış olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Fren balatası aşınma arıza lambası yandığı andan itibaren, sorun tehlikeli hale gelene kadar yaklaşık 1000 mil vardır, ancak bu sürüşünüze göre değişiklik gösterir.

Açıklama: Bu arıza lambası, yokuş tutucu sistemde bir arıza olduğunda yanar. %5'ten fazla bir eğimde sabit yokuş yukarı veya yokuş aşağı olduğunda otomatik olarak yanar. Yokuş tutucu, Elektronik Stabilite Kontrol sisteminin (ESC) ayrılmaz bir parçasıdır ve tekerlek hız sensörleri gibi bileşenleri paylaşır. Araç'nun belirli modellerinde, yokuş tutucu sisteminde bir arıza olması durumunda ESC uyarı ışığı yanar.

Açıklama: DPF, 'dizel partikül filtresi' anlamına gelir ve zararlı partiküllerin veya kurumun tutulmasına yardımcı olan çevresel bir özelliktir. Filtre dolduğunda veya 'doyduğunda', yenilenmesi gerekir. Bu genellikle sürücü bilgisi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilir, ancak DPF arıza lambası yanarsa, sürücü temizleme işlemine yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için:

Açıklama: Araç ASR, 'Kayma Önleyici Düzenleme' anlamına gelir ve bir çekiş kontrolü şeklidir. ASR varsayılan olarak her ateşleme çevriminde etkindir ve genellikle her zaman açık kalmasında fayda vardır. ASR, ASR OFF düğmesine basılarak kapatılabilir ve aracınız kara veya çamura saplanmışsa faydalı olabilir.

Açıklama: Bir kapı düzgün kapatılmadığında arıza lambası kırmızı yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, açılır kapılar/arka kapak düzgün kapatılmadığında arıza lambası da yanar. Aracı hareket ettirmeye başladığınızda bir uyarı sesi duyulacaktır.

Açıklama: Bu arıza lambası, ön sis lambaları etkinleştirildiğinde yanar.

Açıklama: ESC, 'Elektronik Stabilite Kontrolü' anlamına gelir ve ASR ve yokuş tutucu (yukarıya bakın), MSR sistemi (motor tahrik düzenlemesi) ve acil frenleme sırasında fren basıncını artırmaya yardımcı olan HBA sistemini içeren araç stabilite sistemlerinden oluşur. ESC arıza lambası iki olası nedenden dolayı yanabilir: ▷ Sürekli yanıyor : ESC'de bir arıza var ve çalışmıyor. ESC, tekerlek hız sensörleri gibi ABS bileşenlerini paylaştığı için arıza ilgili olabilir. ▷ Yanıp Sönme : ESC ışığının yanıp sönmesi, aracın stabilite sınırının sonuna doğru olması nedeniyle sistemin çalıştığı anlamına gelir.

Açıklama: Daire içindeki kırmızı ünlem işareti, fren arıza lambasıdır. Aşağıdaki koşullar veya arızalar geçerlidir: ▷ Fren arıza lambası : Park freni tam olarak bırakılmamış. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılırsa, düşük fren hidroliği seviyesini gösterebilir. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılmışsa ve fren hidroliği seviyesi yeterliyse, fren hidroliği basıncının düşük olabileceğini gösterir. Fren servosu, vakum sağlayan ve frenleme çabasını azaltarak sürücüye yardımcı olan bir fren bileşenidir. ▷ Fren + ABS + ESC: Aynı anda yanan bu üç ikaz ışığı EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) arızasını gösterir. EBD, maksimum durma kabiliyeti sağlamak için farklı tekerleklere farklı miktarlarda fren kuvveti dağıtır. EBD arızası durumunda arka tekerleklerin aniden kilitlenmesi olasılığı vardır. Fren Arızaları Fren arıza lambası, aracınızın duramayacağı ve bir kazaya neden olabileceği ciddi bir sorunu gösterebilir. Aracınızı her zaman derhal yetkili bir Araç servisine kontrol ettiriniz.

Açıklama: Kilitlenme önleyici fren sistemleri (ABS), tekerleklerin kilitlenmesini önleyen ve sürücünün direksiyonu kullanmaya devam etmesini sağlayan bir güvenlik freni özelliğidir. Sistemde bir arıza olduğunda motor çalıştırıldıktan sonra ABS arıza lambası yanık kalır. Fren sistemi, ABS sisteminin avantajı olmaksızın verimliliğini korur.


Açıklama: Bu arıza lambası, kısa farın hangi konuma ayarlandığını gösterir. Far hizalama ayarı ayarları aşağıdaki gibidir:
- Konum 0 : Ön koltuklarda bir veya iki kişi.
- Pozisyon 1 : Beş kişi.
- Konum 2 : Bagaj bölmesinde beş kişi + yük.
- Konum 3 : Sürücü + bagaj bölmesinde izin verilen maksimum yük.


Açıklama: Bu uyarı lambası, arka sis lambaları açıldığında yanar.

Açıklama: Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir ve bir metin uyarı mesajı içerebilir: ▷ Sürekli yanar : Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanar, besleme/ateşleme sisteminde aşırı egzoz emisyonlarına, olası bir performans kaybına, zayıf sürüşe ve yüksek yakıt tüketimine neden olabilecek bir arıza olduğunu gösterir. Araç hala sürülebilir. Hızı azaltın ve aşırı hız veya hızlanmadan kaçının. Bu durumda uzun süreli kullanım motora zarar verebilir. ▷ Yanıp Sönme : Yalnızca benzinli versiyonlar için, yanıp sönen motor kontrol ışığı genellikle, katalitik konvertör hasarına yol açabilecek yanlış ateşleme yapan bir motor anlamına gelir. Hızı hemen azaltın ve aşırı hızdan veya yüksek motor devirlerinden kaçının. Kontrol motoru arıza lambası yandığında, arıza kodlarını okumak için teşhis ekipmanının bağlanması gerekir. ▷Dizel versiyonlar : Motoru kontrol et ışığının yanması Üre Enjeksiyon Sistemi Arızasını gösterir. Bu, yanlış sıvının kullanıldığını veya %50'nin üzerinde ortalama ÜRE tüketiminin tespit edildiğini gösterebilir. Aracı mümkün olan en kısa sürede bir Araç servisine servis ettirin. Belirli bir eşik aşılırsa, motoru çalıştırmak mümkün olmayabilir.

Açıklama: Araba ve kilit sembolü, Araç güvenlik kodu korumasıdır ve arıza lambasının sürekli yanık kalması, Araç Kod sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Bu durumda başka bir anahtarı deneyin. Motor çalışırken uyarı lambası yanıp sönerse, araç motor immobilizer cihazı tarafından korunmamaktadır. Tüm anahtarların hafızaya kaydedilmesi için bir Araç bayisine başvurun. Arıza lambası sürüş sırasında sabit yanarsa, akü voltajındaki düşüş nedeniyle bir kendi kendine teşhis testini gösterir.

Açıklama: Bu arıza lambası yanık kalır veya yanıp söner: ▷ Yanık kalır : Bu, bir veya daha fazla lastik basıncının kayıtlı değerlerden daha düşük olduğu anlamına gelir. Basınçları geri yükleyin veya çarkı değiştirin. ▷ Yanıp söner : Lastik basınçları, lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) tarafından izlenir. Arıza lambası yaklaşık 75 saniye yanıp söner ve ardından yanık kalırsa, TPMS'de bir arıza olduğunu gösterir.

Açıklama: Motor çalıştıktan sonra hava yastığı arıza lambası yanık kalırsa, hava yastığı sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.

Açıklama: Yakıt kapağının düzgün şekilde sabitlenmemiş olması, yakıt istasyonundaki kirlenme, atmosferdeki nemin yoğunlaşması vb. nedenlerle yakıt deposuna su girebilir. Filtredeki suyu boşaltmak için filtre muhafazasının altındaki tahliye yerini bulun. Yakıt seviyesi düşük olan aracı soğuk bir gecede depoda bırakmak, aracın yakıt deposunda daha fazla suya maruz kalmasına neden olur.

Açıklama: Kontak MAR konumuna getirildiğinde, kızdırma bujileri arıza lambası yanar ve motor çalışmaya hazır olduğunda söner. Daha soğuk ortam sıcaklıklarında, kızdırma bujileri uyarı ışığı daha uzun süre açık kalacaktır. Yanıp sönen kızdırma bujileri ışığı Kızdırma bujileri arıza lambası yanıp sönerse, ön ısıtma sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.

Açıklama: Kırmızı emniyet kemeri arıza lambası, sürücü veya yolcu emniyet kemerini takana kadar yanar. Araç hareket halindeyken bir sesli uyarı duyulacaktır.

Açıklama: Bu arıza lambası, motor yağı seviyesi önerilen minimum değerin altına düştüğünde ön panel ekranında belirir. Mümkün olan en kısa sürede motor yağı doldurun.

Açıklama: Bu arıza lambası, sistem motor yağ basıncının yetersiz olduğunu algıladığında, gösterge panelinde bir uyarı mesajı ile birlikte sürekli olarak yanar. Düşük motor yağı basıncı önemli motor hasarına neden olabilir. Güvenli bir şekilde yola çıkın ve motoru hemen kapatın. Yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse tamamlayın. Sadece yağ basıncı lambası söndüğünde yolculuğunuza devam edin. DPF'li Dizel MultiJet versiyonları Yanıp sönen bir yağ basıncı ışığı, sistemin motor yağının bozulduğunu tespit ettiği anlamına gelir. Bu bir arıza olduğunu göstermez, ancak motor yağını değiştirmenizi gerektirir. Yağın değiştirilmemesi, düşük motor gücü modunun uygulanmasına neden olacaktır. Önce 3000 rpm'ye, sonra 1500 rpm'ye. Sürekli olarak kısa yolculuklar yapmak veya DPF rejenerasyonunun kesintiye uğraması yağın bozulmasına neden olur.

Açıklama: Kırmızı akü arıza lambası, sürüş sırasında bir şarj arızasını gösteren açık kalır veya yanar. Olası nedenler şunlardır:
- Alternatör
- Alternatör / tahrik kayışı
- pil
- Akü bağlantıları / kablolama. Sürüş halinde, gerekli olmayan tüm elektrik sistemlerini derhal kapatın. Akünün şarjı bittiğinde motor kapanabilir.

Açıklama: Ünlem işareti içeren üçgen, genel arıza/arıza arıza lambasıdır. Bu genel arıza lambası, başka bir arıza lambası ve/veya bir uyarı mesajı ile birlikte yanabilir. Onlar içerir:
- Motor yağı basınç sensörü arızası
- Hız limiti ayar uyarısı
- Dış ışıklar arızası
- Yakıt kesme sistemi arızası
- Park sensörü arızası
- Başlat Durdur sistem hatası
- Hava yastığı arıza sorunları

Açıklama: Bu ışık, kalan yakıt seviyesi yaklaşık 9 litre olduğunda yanar.

Açıklama: Bu mavi arıza lambası, uzun farların aktif olduğu konusunda uyarır.

Açıklama: Bu yeşil arıza lambası, kısa farların aktif olduğu konusunda uyarır.

Açıklama: Bu ok sembolleri, bir yön göstergesi uygulandığında veya dörtlü flaşör ışıkları yandığında yanıp söner.

Açıklama: Park sensörlerinde arıza tespit edildiğinde arıza lambası yanar. Araç'nun bazı versiyonlarında bunun yerine genel arıza uyarı ışığı yanar.

Açıklama: Bu arıza lambası, motor soğutma suyu sıcaklığı çok yüksek olduğunda yanar. Normal sürüş koşullarında aracı durdurun, motoru kapatın ve depodaki su seviyesinin MIN işaretinin altında olmadığını kontrol edin. Hazne düşükse, kapağı açmadan önce soğutma sıvısının soğuması için birkaç dakika bekleyin. Depoyu yavaşça MAX işaretine kadar doldurun ve yalnızca uyarı lambası söndüğünde sürüşe devam edin. Sızıntı belirtileri arayın.

Açıklama: Ünlem işareti içeren bu kırmızı dişli, Araç Comfort-Matic 'Dualogic' şanzımanla ilgili bir şanzıman arızasıdır. Arıza lambası bir uyarı mesajıyla birlikte yanabilir veya yanıp sönebilir. Bu, zorlu kullanım nedeniyle şanzımanın aşırı ısınmasından veya bir arızadan kaynaklanabilir. Diğer sorunlar, şanzıman sıvısı (selespeed sıvısı) seviyesinin düşük olmasıyla ilgili olabilir.
Arızasız yolculuklar dileriz.
Sürüş sırasında sarı veya kırmızı bir arıza lambası yanıp söner veya yanarsa, birçok sürücü huzursuzdur. Hangi ışıklar ne anlama geliyor, ne zaman hemen durmalısınız veya servise gitmelisiniz?
Birçok arıza lambası kendiliğinden açıklayıcıdır: Benzin pompası sembolü yanarsa, doldurma zamanı gelmiştir. Ancak birçok ışıktan bazıları da oldukça şifrelidir ve motor çalıştıktan sonra açık kalırlarsa veya sürüş sırasında yanıp sönerlerse sürücüleri rahatsız edebilir.
Arıza lambaları ne anlama geliyor, hangileri gerçekten önemli ve servise ne zaman gitmek daha iyi ?
Arıza Lambaları: yeşil, sarı veya kırmızı?
Uyarı lambaları için birkaç genel kural vardır:
- Yeşil ışık, bir sistemin çalışır durumda veya hazır olduğunu gösterir.
- Sarı veya kırmızı , arıza veya kusur anlamına gelir.
- Uyarı ışıklarının sembolleri ve anlamları üreticiden üreticiye farklılık gösterebilir. Bu nedenle, daima çalıştırma talimatlarına bakın, uyarı lambaları genellikle orada ayrı bir bölümde (“Sorun Giderme” veya benzeri) açıklanır.
A’dan Z’ye: Bir bakışta arıza lambaları
Aşağıdaki A’dan Z’ye genel bakış, hangi ışıkların mevcut olduğunu, ne anlama geldiklerini, hangi hataların mevcut olduğunu veya olabileceğini ve ne yapmanız gerektiğini listeler.

ABS (sol) ve fren sistemi için uyarı lambaları
ABS (kilitlenme önleyici fren sistemi), fren yaparken tekerleklerin kilitlenmesini önler, böylece aynı anda hem fren yapıp hem de direksiyonu hareket ettirebilirsiniz ve fren mesafesi kısalır.
- Anlamı / tehlike: ABS yanıyor (kırmızı veya sarı): Arıza, örneğin arızalı bileşenler (sensörler, kontrol üniteleri) veya mekanik arızalar. Daha zayıf frenleme etkisi ve blokaj mümkündür.
- Ne yapalım? Tehlikeli durumlardan kaçının, güvenli bir mesafe bırakın; Atölye çalışması ziyareti.

Mesafe uyarısı / ACC İkaz Lambası
Birçok modern otomobil, mesafe uyarısı ve acil fren yardımı için kullanılan radar sistemleri ile Adaptif Hız Kontrolü (ACC) ile donatılmıştır. Sorun olması durumunda, bir veya daha fazla gösterge lambası yanar ve araç bilgisayarında bir mesaj belirir.
- Önem / Tehlike: Bir veya daha fazla sistem çalışmıyor (muhtemelen şiddetli yağmur veya sulu kar sensörü engellediği için geçici olarak). Bu, mesafe uyarısı, mesafe kontrolü ve hız sabitleyicinin mevcut olmadığı anlamına gelir.
- Ne yapalım? Kar/buz durumunda: en yakın park yerine çekin ve radar sensörünün önündeki gövde panellerini temizleyin (sensör genellikle marka logosunun arkasında veya radyatör ızgarasının üzerinde/altında bulunur). Kusur hava koşullarından etkilenmiyorsa, atölyeye gidin; Çalıştırma talimatlarındaki bilgileri dikkate alın.

AdBlue İkaz Lambası
Dizel katkı maddesi AdBlue, birçok modern dizel otomobilde egzoz gazı temizliği için gereklidir .
- Önem / Tehlike: AdBlue doldurulmalıdır. Ancak bu, bakım talimatlarında çok önceden belirtilmiştir. Araç üreticisine göre, AdBlue deposu boşsa araç çalıştırılamaz, aksi takdirde doğru egzoz gazı temizliği mümkün değildir.
- Ne yapalım? AdBlue’yu atölyedeki muayene sırasında veya gerekirse benzin istasyonunda zamanında doldurun.

Hava yastığı / yolcu hava yastığı İkaz Lambası
- Önem / Tehlike: Hava yastığı, kemer gerdirici veya diğer güvenlik cihazlarında arıza. Dikkat: Ayrıca (yolcu) hava yastığı devre dışı bırakılmış da olabilir, bu, ön koltuğa bebek taşıyıcıları takılıysa gereklidir. Yeniden etkinleştirme daha sonra bazen unutulur.
- Ne yapalım? Yolcu hava yastığını etkinleştirin (birçok otomobilde bu, torpido gözündeki küçük bir döner düğme ile yapılabilir). Arıza durumunda: bir atölyeyi ziyaret edin.

Pil İkaz Lambası
Önem / Tehlike: Jeneratör çok az enerji sağlar, bu nedenle potansiyel fark nedeniyle kontrol lambası yanar. Sonuç: Pil şarjlı değil.
Ne yapalım? Zayıf piller nedeniyle çalıştırma sorunları yaşıyorsanız, kendinize yardımcı olabilirsiniz (bununla ilgili daha fazla bilgiyi pil kılavuzundan okuyabilirsiniz ). Arızalı piller veya jeneratör sorunları olması durumunda, mümkün olan en kısa sürede atölyeyi ziyaret etmelisiniz.

Fren balataları İkaz Lambası
Önem / Tehlike: Ekran, fren balatalarının kritik aşınma sınırına yakın olduğu konusunda uyarır.
Ne yapalım? Frenler ve fren servisi ile ilgili her şeyi ayrı kılavuzumuzda bulabilirsiniz .
Frenler İkaz Lambası
Önem / Tehlike: (Kırmızı) ışık, el freninin hala çekili olduğunu gösterir. Sürüş sırasında yanık kalırsa veya yanıp sönerse, bu, fren balatalarının aşınmış olduğunu veya fren hidroliği seviyesinin düşük olduğunu gösterebilir.
Ne yapalım? En kısa zamanda atölyeyi ziyaret edin. Zayıf fren performansı riski varsa: durun, aracı arıza servisine çektirin.
Araba ve atölye: uzman ipuçları
Almanya’nın arabaları yaşlanıyor – ortalama şu anda 9,3 yıl. Bakım, muayene ve onarım maliyetleri, artan yaşla birlikte can sıkıcı bir maliyet faktörüdür. Ancak hangi onarımlar gerçekten gerekli, hangi maliyetleri hesaba katmanız gerekiyor ve hangi hatalardan kaçınmalısınız?

ESP
ESP elektronik denge programı, tek tek tekerlekleri hedeflenen şekilde frenleyerek otomobilin kaymasını önler. Üreticiye bağlı olarak sistemler farklı isimler alabilir (ESP, ESC, DSC, vb.)
Önem / Tehlike: Lamba yanıp sönüyor : ESP araya giriyor (örneğin bir virajda çok hızlı sürüyorsunuz). Lamba yanıyor : ESP kapalı veya bir arıza var. Bir fren arızası durumunda, ESP ve fren uyarı lambaları da birlikte yanabilir.
Ne yapalım? Sürüş tarzınızı yol durumuna göre uyarlayın. ESP kapalıysa: tekrar açın (genellikle motor yeniden çalıştırıldığında veya varsa ESP düğmesine basıldığında otomatik olarak gerçekleşir). Lamba açık kalırsa: Tehlikeli durumlardan kaçının, mümkün olan en kısa sürede bir atölyeye gidin.
Şanzıman arızası
Önem / Tehlike: Şanzımanda bir arıza var.
Ne yapalım? Bir atölyeyi ziyaret edin, arıza hafızasını okutun.

El freni
Önem/Tehlike: El freni çekildiğinde; eski arabalarda: fren hidroliği seviyesi düşük.
Ne yapalım? El frenini bırakın, arıza durumunda bir atölyeye gidin. Ayrıca bkz. “fren”.


Soğutucu
Önem / tehlike: Soğutma suyu sıcaklığı çok yüksek veya dolum seviyesi çok düşük. Olası nedenler: Soğutma suyu kaybı (sızdıran radyatör, radyatör hortumları, genleşme deposu…), arızalı V kayışı (su pompası artık çalıştırılmıyor) vb.
Ne yapalım? Mümkünse, araç için öngörülen soğutma suyunu doldurun (normal su sadece acil durumlarda doldurulmalıdır), mümkün olan en kısa sürede atölyeyi ziyaret edin.

Direksiyon
Önem / Tehlike: Lamba kırmızı yanıyor – direksiyon yardımı yok. Amber – Azaltılmış direksiyon yardımı veya arıza.
Ne yapalım? Tehlikeli durumlardan kaçının, daha az güç desteği bekleyin, mümkün olan en kısa sürede bir atölyeye gidin.

Işık
Önem / Tehlike: Uyarı lambaları sadece ışığın açık olduğunu gösterir (yeşil: kısa huzme, mavi: uzun huzme, yeşil veya sarı: sis farları veya arka sis farları). Modern otomobillerde otomatik gündüz yanan farlar ve genellikle otomatik bir aydınlatma sistemi de bulunduğundan, örneğin sisli olduğunda zayıf görüşe rağmen yalnızca gündüz yanan ışıkların yanması (ancak daha sonra arka lambalar kapalı kalması) mümkündür. Bu gibi durumlarda, ışık manuel olarak açılmalıdır.

Motor ışığını kontrol et
Önem / Tehlike: Arızalı bir motor kontrol ünitesinden hortumlar ve hatlardaki sansar ısırmasına kadar her şey sebep olarak düşünülebilir. Genel kural şudur: lamba yanar – emisyonlarla ilgili bir hata. Lamba yanıp sönüyor – Katalizöre zarar verme hatası. Belirli koşullar altında, araç ayrıca bir acil durum programına geçer, bu da daha az gücün mevcut olduğu anlamına gelir.
Ne yapalım? Atölyeyi ziyaret edin, arıza hafızasını okuyun.

Yağ basıncı
Motor yağı, motorun sorunsuz çalışması için çok önemlidir: yağ olmadan yağlama olmaz, yağlama olmadan büyük motor hasarı olur.
Önem / tehlike: Yağ basıncı çok düşük.
Ne yapalım? Durun, motoru kapatın, birkaç dakika bekleyin, yağ seviyesini kontrol edin (araç düz bir zeminde olmalıdır). Güvenli tarafta olmak için atölyeyi arayın ve arabayı çektirin.

Parçacık filtresi
Partikül filtreleri dizel araçlardaki dizel kurumunu toplar, ancak bunun düzenli olarak yakılması gerekir. Sık kısa mesafeli kullanımda bu her zaman işe yaramayabilir. (Arıza Lambaları)
Önem / Tehlike: Partikül filtresi tıkalı. Araç ayrıca yalnızca düşük hız ve devirlerin mümkün olduğu bir acil durum programına da geçebilir. (Arıza Lambaları)
Ne yapalım? Partikül filtresinin daha uzun mesafelerde belirli bir hızda “yanmasız” olması gerekir. Ancak bu o kadar kolay değil, bu yüzden atölyede tavsiye almak en iyisidir.

Lastik basıncı / TPMS
Yeni araçlar, 2013’ten beri bir lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) ile donatılmıştır. Lastik basıncını ölçmek için kullanılan iki farklı sistem vardır – doğrudan (lastik sensörleri ile) veya dolaylı olarak (ABS/ESP verileri aracılığıyla). Ne yazık ki, TPMS bazen birçok arabada yanlış alarmlar üretir.
Önem / Tehlike: Lastik basıncı çok düşük.
Ne yapalım? Lastik basıncını kontrol edin ve gerekirse düzeltin.

Hizmet
Önem / Tehlike: “Servis” ayrıca birçok arabada küçük bir İngiliz anahtarı simgesiyle belirtilir. Bir sonraki servis veya bir sonraki muayene zamanı geldi veya tarih çoktan geçti – bu nedenle bir atölye randevusu ayarlamalısınız. (Arıza Lambaları)

Emniyet kemeri
Önem/Tehlike: Bir veya daha fazla yolcu emniyet kemerini takmamıştır. Bazı otomobillerde sadece ön koltuklar değil arka koltuklar da uygun sensörlerle kontrol ediliyor. Koltukta ağır nesneler varsa ışık da yanabilir.
Ne yapalım? Kemer bağlamak. (Arıza Lambaları)

TCS / ASR / DTC
Önem / Tehlike: Tekerlekler patinaj yaptığı veya sistemde bir arıza olduğu için çekiş kontrolü (kayma önleyici düzenleme) aktiftir. Ayrıca ABS ve ESP’ye bakın.
Ne yapalım? Daha az hızlandırın. Karda: ikinci viteste başlayın veya otomatik araçlarda varsa kış programını seçin. Arıza durumunda: bir atölyeyi ziyaret edin.

Seyir kontrolü İkaz Lambası
Bu, hız sabitleyicinin o anda etkin olduğunu gösteren yalnızca bir gösterge ışığıdır (genellikle yeşil). Hız sabitleyicinin çalışması araçtan araca değişir. Ancak, temel işlevler genellikle şunlardır: (Arıza Lambaları)
- AÇMA/KAPAMA düğmesi veya hız sabitleyici sembollü CRUISE düğmesi
- “SET” ve / veya “+/-” veya “ACCEL” (hızlanmak için) ve “DECEL” (yavaşlamak için) istenen hızı ayarlayın
- RES / RESUME, örneğin arada fren yaptıysanız, en son seçilen hızı geri yükler
- İPTAL, siz tekrar SÜRDÜR’e basana kadar hız sabitleyici işlevini durdurur

Kızdırma bujisi sistemi (yalnızca dizel)
Önem / Tehlike: Çalışma sıcaklığına daha hızlı ulaşmak için ön parlama / parlama sonrası gösterir. Modern arabalar otomatik olarak ön ısıtma yapar, eski dizellerde önce kontak anahtarını ön ısıtma konumuna getirmeniz ve lamba söndükten sonra çalıştırmanız gerekir. Lamba yanık kalırsa, kızdırma bujisi sisteminde bir arıza vardır. (Arıza Lambaları)
Ne yapalım? Atölyeyi ziyaret edin, arıza hafızasını okuyun.
İmmobilizer İkaz Lambası
Anlamı/Tehlike: Elektronik immobilizer kilit açma kodu veya sinyali eksik veya yanlış (Arıza Lambaları)
Ne yapalım? Kodu veya anahtarı kontrol edin

Cam suyu İkaz Lambası
Önem/Tehlike: Silecek suyunun seviyesi düşük
Ne yapalım? Uygun antifrize dikkat ederek silecek suyunu doldurun
Arızasız Yolculuklar Dileriz.