Araçlarda Yağ Sızdırma-1


Arıza Lambaları ve Anlamları

Arıza Lambaları Anlamlarıı
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç start stop hatası arıza lambası.
Açıklama: Bu sarı arıza lambası, otomatik motor çalıştırma durdurma sisteminde bir arıza tespit edildiğinde yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, bunun yerine sarı üçgen genel arıza arıza lambası yanabilir. Bu arıza, yetkili bir Araç servisi tarafından analiz edilmesini gerektirir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç hız sabitleyici arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, hız sabitleyici özelliği etkinleştirildiğinde gösterge panelinde yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç fren balatası aşınma arıza lambası.
Açıklama: Bu sarı arıza lambası, fren balatalarının aşınmış olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Fren balatası aşınma arıza lambası yandığı andan itibaren, sorun tehlikeli hale gelene kadar yaklaşık 1000 mil vardır, ancak bu sürüşünüze göre değişiklik gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç tepe tutucu arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, yokuş tutucu sistemde bir arıza olduğunda yanar. %5'ten fazla bir eğimde sabit yokuş yukarı veya yokuş aşağı olduğunda otomatik olarak yanar. Yokuş tutucu, Elektronik Stabilite Kontrol sisteminin (ESC) ayrılmaz bir parçasıdır ve tekerlek hız sensörleri gibi bileşenleri paylaşır. Araç'nun belirli modellerinde, yokuş tutucu sisteminde bir arıza olması durumunda ESC uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç DPF arıza lambası.
Açıklama: DPF, 'dizel partikül filtresi' anlamına gelir ve zararlı partiküllerin veya kurumun tutulmasına yardımcı olan çevresel bir özelliktir. Filtre dolduğunda veya 'doyduğunda', yenilenmesi gerekir. Bu genellikle sürücü bilgisi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilir, ancak DPF arıza lambası yanarsa, sürücü temizleme işlemine yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için:
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç ASR OFF arıza lambası.
Açıklama: Araç ASR, 'Kayma Önleyici Düzenleme' anlamına gelir ve bir çekiş kontrolü şeklidir. ASR varsayılan olarak her ateşleme çevriminde etkindir ve genellikle her zaman açık kalmasında fayda vardır. ASR, ASR OFF düğmesine basılarak kapatılabilir ve aracınız kara veya çamura saplanmışsa faydalı olabilir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç kapıları arıza lambasını açar.
Açıklama: Bir kapı düzgün kapatılmadığında arıza lambası kırmızı yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, açılır kapılar/arka kapak düzgün kapatılmadığında arıza lambası da yanar. Aracı hareket ettirmeye başladığınızda bir uyarı sesi duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç ön sis arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, ön sis lambaları etkinleştirildiğinde yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç ESC arıza lambası.
Açıklama: ESC, 'Elektronik Stabilite Kontrolü' anlamına gelir ve ASR ve yokuş tutucu (yukarıya bakın), MSR sistemi (motor tahrik düzenlemesi) ve acil frenleme sırasında fren basıncını artırmaya yardımcı olan HBA sistemini içeren araç stabilite sistemlerinden oluşur. ESC arıza lambası iki olası nedenden dolayı yanabilir: ▷ Sürekli yanıyor : ESC'de bir arıza var ve çalışmıyor. ESC, tekerlek hız sensörleri gibi ABS bileşenlerini paylaştığı için arıza ilgili olabilir. ▷ Yanıp Sönme : ESC ışığının yanıp sönmesi, aracın stabilite sınırının sonuna doğru olması nedeniyle sistemin çalıştığı anlamına gelir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç fren arıza lambası.
Açıklama: Daire içindeki kırmızı ünlem işareti, fren arıza lambasıdır. Aşağıdaki koşullar veya arızalar geçerlidir: ▷ Fren arıza lambası : Park freni tam olarak bırakılmamış. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılırsa, düşük fren hidroliği seviyesini gösterebilir. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılmışsa ve fren hidroliği seviyesi yeterliyse, fren hidroliği basıncının düşük olabileceğini gösterir. Fren servosu, vakum sağlayan ve frenleme çabasını azaltarak sürücüye yardımcı olan bir fren bileşenidir. ▷ Fren + ABS + ESC: Aynı anda yanan bu üç ikaz ışığı EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) arızasını gösterir. EBD, maksimum durma kabiliyeti sağlamak için farklı tekerleklere farklı miktarlarda fren kuvveti dağıtır. EBD arızası durumunda arka tekerleklerin aniden kilitlenmesi olasılığı vardır. Fren Arızaları Fren arıza lambası, aracınızın duramayacağı ve bir kazaya neden olabileceği ciddi bir sorunu gösterebilir. Aracınızı her zaman derhal yetkili bir Araç servisine kontrol ettiriniz.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç ABS arıza lambası.
Açıklama: Kilitlenme önleyici fren sistemleri (ABS), tekerleklerin kilitlenmesini önleyen ve sürücünün direksiyonu kullanmaya devam etmesini sağlayan bir güvenlik freni özelliğidir. Sistemde bir arıza olduğunda motor çalıştırıldıktan sonra ABS arıza lambası yanık kalır. Fren sistemi, ABS sisteminin avantajı olmaksızın verimliliğini korur.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç start stop arıza lambası. Açıklama: Bu sembol, motor start stop sistemi tarafından otomatik olarak durdurulduğunda gösterge tablosu ekranında yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç far hizalama konumu arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, kısa farın hangi konuma ayarlandığını gösterir. Far hizalama ayarı ayarları aşağıdaki gibidir:
  • Konum 0 : Ön koltuklarda bir veya iki kişi.
  • Pozisyon 1 : Beş kişi.
  • Konum 2 : Bagaj bölmesinde beş kişi + yük.
  • Konum 3 : Sürücü + bagaj bölmesinde izin verilen maksimum yük.

Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç vites değiştirme gösterge ışığı. Açıklama: Düz şanzımanlı araçlar için vites değiştirme göstergesi. Vites değiştirme göstergesi, daha iyi yakıt tüketimi sağlamak için sürücüye vites değişiklikleri önerir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç arka sis uyarı lambası.
Açıklama: Bu uyarı lambası, arka sis lambaları açıldığında yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç motor arıza lambasını kontrol edin.
Açıklama: Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir ve bir metin uyarı mesajı içerebilir: ▷ Sürekli yanar : Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanar, besleme/ateşleme sisteminde aşırı egzoz emisyonlarına, olası bir performans kaybına, zayıf sürüşe ve yüksek yakıt tüketimine neden olabilecek bir arıza olduğunu gösterir. Araç hala sürülebilir. Hızı azaltın ve aşırı hız veya hızlanmadan kaçının. Bu durumda uzun süreli kullanım motora zarar verebilir. ▷ Yanıp Sönme : Yalnızca benzinli versiyonlar için, yanıp sönen motor kontrol ışığı genellikle, katalitik konvertör hasarına yol açabilecek yanlış ateşleme yapan bir motor anlamına gelir. Hızı hemen azaltın ve aşırı hızdan veya yüksek motor devirlerinden kaçının. Kontrol motoru arıza lambası yandığında, arıza kodlarını okumak için teşhis ekipmanının bağlanması gerekir. ▷Dizel versiyonlar : Motoru kontrol et ışığının yanması Üre Enjeksiyon Sistemi Arızasını gösterir. Bu, yanlış sıvının kullanıldığını veya %50'nin üzerinde ortalama ÜRE tüketiminin tespit edildiğini gösterebilir. Aracı mümkün olan en kısa sürede bir Araç servisine servis ettirin. Belirli bir eşik aşılırsa, motoru çalıştırmak mümkün olmayabilir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç güvenlik arıza lambası.
Açıklama: Araba ve kilit sembolü, Araç güvenlik kodu korumasıdır ve arıza lambasının sürekli yanık kalması, Araç Kod sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Bu durumda başka bir anahtarı deneyin. Motor çalışırken uyarı lambası yanıp sönerse, araç motor immobilizer cihazı tarafından korunmamaktadır. Tüm anahtarların hafızaya kaydedilmesi için bir Araç bayisine başvurun. Arıza lambası sürüş sırasında sabit yanarsa, akü voltajındaki düşüş nedeniyle bir kendi kendine teşhis testini gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç lastik basıncı arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası yanık kalır veya yanıp söner: ▷ Yanık kalır : Bu, bir veya daha fazla lastik basıncının kayıtlı değerlerden daha düşük olduğu anlamına gelir. Basınçları geri yükleyin veya çarkı değiştirin. ▷ Yanıp söner : Lastik basınçları, lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) tarafından izlenir. Arıza lambası yaklaşık 75 saniye yanıp söner ve ardından yanık kalırsa, TPMS'de bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç hava yastığı arıza lambası.
Açıklama: Motor çalıştıktan sonra hava yastığı arıza lambası yanık kalırsa, hava yastığı sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç dizel filtresindeki su arıza lambası.
Açıklama: Yakıt kapağının düzgün şekilde sabitlenmemiş olması, yakıt istasyonundaki kirlenme, atmosferdeki nemin yoğunlaşması vb. nedenlerle yakıt deposuna su girebilir. Filtredeki suyu boşaltmak için filtre muhafazasının altındaki tahliye yerini bulun. Yakıt seviyesi düşük olan aracı soğuk bir gecede depoda bırakmak, aracın yakıt deposunda daha fazla suya maruz kalmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç kızdırma bujileri arıza lambası.
Açıklama: Kontak MAR konumuna getirildiğinde, kızdırma bujileri arıza lambası yanar ve motor çalışmaya hazır olduğunda söner. Daha soğuk ortam sıcaklıklarında, kızdırma bujileri uyarı ışığı daha uzun süre açık kalacaktır. Yanıp sönen kızdırma bujileri ışığı Kızdırma bujileri arıza lambası yanıp sönerse, ön ısıtma sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç emniyet kemeri arıza lambası.
Açıklama: Kırmızı emniyet kemeri arıza lambası, sürücü veya yolcu emniyet kemerini takana kadar yanar. Araç hareket halindeyken bir sesli uyarı duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç düşük motor yağı seviyesi arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, motor yağı seviyesi önerilen minimum değerin altına düştüğünde ön panel ekranında belirir. Mümkün olan en kısa sürede motor yağı doldurun.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç düşük motor yağı basıncı arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, sistem motor yağ basıncının yetersiz olduğunu algıladığında, gösterge panelinde bir uyarı mesajı ile birlikte sürekli olarak yanar. Düşük motor yağı basıncı önemli motor hasarına neden olabilir. Güvenli bir şekilde yola çıkın ve motoru hemen kapatın. Yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse tamamlayın. Sadece yağ basıncı lambası söndüğünde yolculuğunuza devam edin. DPF'li Dizel MultiJet versiyonları Yanıp sönen bir yağ basıncı ışığı, sistemin motor yağının bozulduğunu tespit ettiği anlamına gelir. Bu bir arıza olduğunu göstermez, ancak motor yağını değiştirmenizi gerektirir. Yağın değiştirilmemesi, düşük motor gücü modunun uygulanmasına neden olacaktır. Önce 3000 rpm'ye, sonra 1500 rpm'ye. Sürekli olarak kısa yolculuklar yapmak veya DPF rejenerasyonunun kesintiye uğraması yağın bozulmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç pil arıza lambası.
Açıklama: Kırmızı akü arıza lambası, sürüş sırasında bir şarj arızasını gösteren açık kalır veya yanar. Olası nedenler şunlardır:
  • Alternatör
  • Alternatör / tahrik kayışı
  • pil
  • Akü bağlantıları / kablolama. Sürüş halinde, gerekli olmayan tüm elektrik sistemlerini derhal kapatın. Akünün şarjı bittiğinde motor kapanabilir.

Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç genel arıza arıza lambası.
Açıklama: Ünlem işareti içeren üçgen, genel arıza/arıza arıza lambasıdır. Bu genel arıza lambası, başka bir arıza lambası ve/veya bir uyarı mesajı ile birlikte yanabilir. Onlar içerir:
  • Motor yağı basınç sensörü arızası
  • Hız limiti ayar uyarısı
  • Dış ışıklar arızası
  • Yakıt kesme sistemi arızası
  • Park sensörü arızası
  • Başlat Durdur sistem hatası
  • Hava yastığı arıza sorunları

Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç düşük yakıt arıza lambası.
Açıklama: Bu ışık, kalan yakıt seviyesi yaklaşık 9 litre olduğunda yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç uzun far arıza lambasI.
Açıklama: Bu mavi arıza lambası, uzun farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç kısa huzmeli far arıza lambası.
Açıklama:
Bu yeşil arıza lambası, kısa farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç yön göstergeleri / dörtlü ikaz ışığı.
Açıklama: Bu ok sembolleri, bir yön göstergesi uygulandığında veya dörtlü flaşör ışıkları yandığında yanıp söner.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç park sensörü arızası arıza lambası.
Açıklama: Park sensörlerinde arıza tespit edildiğinde arıza lambası yanar. Araç'nun bazı versiyonlarında bunun yerine genel arıza uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambası adı: Araç motor sıcaklığı arıza lambası.
Açıklama: Bu arıza lambası, motor soğutma suyu sıcaklığı çok yüksek olduğunda yanar. Normal sürüş koşullarında aracı durdurun, motoru kapatın ve depodaki su seviyesinin MIN işaretinin altında olmadığını kontrol edin. Hazne düşükse, kapağı açmadan önce soğutma sıvısının soğuması için birkaç dakika bekleyin. Depoyu yavaşça MAX işaretine kadar doldurun ve yalnızca uyarı lambası söndüğünde sürüşe devam edin. Sızıntı belirtileri arayın.
Arıza Lambaları ve Anlamları Arıza lambasıadı: Araç şanzıman arızası arıza lambası,
Açıklama: Ünlem işareti içeren bu kırmızı dişli, Araç Comfort-Matic 'Dualogic' şanzımanla ilgili bir şanzıman arızasıdır. Arıza lambası bir uyarı mesajıyla birlikte yanabilir veya yanıp sönebilir. Bu, zorlu kullanım nedeniyle şanzımanın aşırı ısınmasından veya bir arızadan kaynaklanabilir. Diğer sorunlar, şanzıman sıvısı (selespeed sıvısı) seviyesinin düşük olmasıyla ilgili olabilir.
Arızasız yolculuklar dileriz.

Araçlarda Yağ Sızdırma

Yağ Sızdırma. Aracınıza yaklaşırken ön panelin altında sıvı görüyorsanız endişelenmeli ve sorunun tespiti için işlemlere hemen başlamalısınız.

Arabanızın altına neyin damladığını, tehlikeli olup olmadığını ve bu konuda ne yapacağınızı nasıl belirleyeceğinizi öğrenin.

Araçlarda Yağ Sızdırma/ Arabam sıvı sızdırıyor ne yapmalıyım?

 

Arabanızdan damlayan sıvı endişe verici olabilir, ancak mutlaka bir endişe nedeni değildir.

İlk olarak, sızıntının gerçekten arabanızdan geldiğinden emin olun. Arabanızın altında bir su birikintisi varsa ve bir otoparka veya sokağa park ettiyseniz, sıvı başka bir araçtan olabilir.

Sizinkinden olup olmadığını kontrol etmek için bir el feneri alın ve sızıntı belirtileri olup olmadığını görmek için arabanın altına bakın. Bu, arabanızın altındaki bir parçada iz bırakan bir parlama veya iz olabilir. Araçlarda Yağ Sızdırma

Ardından, sızıntının nereden geldiğini ve gerçekte neyin sızdığını belirlemeniz gerekir. Bunu yapmanın en kolay yolu, damlamaları yakalayabilmesi için park halindeyken arabanın altına biraz beyaz karton kaydırmaktır.

Bu size gerçekte hangi sıvının sızdığı ve ne kadar endişelenmeniz gerektiği konusunda iyi bir fikir verecektir.

Arabam sıvı sızdırıyor

 

Arabanız berrak, su benzeri bir sıvı sızdırıyorsa, muhtemelen sadece şudur: su.

Berrak bir sıvı da soğutucu olabilir, ancak bunun muhtemelen renkli bir tonu (yeşil, mavi veya sarı) olacak ve suyun aksine bir kokusu olacaktır. Sızdıran soğutucu hakkında daha fazla bilgi için aşağıya bakın.

Araçlarda Yağ Sızdırma / Araba sızdıran su ne yapmalı

Herhangi bir şey yapmanız gerekmeyebilir. Genellikle sızıntı yapan su, klima ünitesinden – yaz aylarında şaşırtıcı derecede yaygın – veya kışın daha yaygın olan egzozdan yoğuşmadır.

Diğer bir tipik neden, ön cam yıkayıcılarınızdır, ancak yine de bunun büyük bir sorun olması pek olası değildir ve muhtemelen bunu görmezden gelebilirsiniz.

Ancak, sebebini belirleyemiyorsanız veya aracınızdan sızan sudan daha fazlası varsa, berrak sıvının aslında su olup olmadığını ve daha ciddi bir sorun olmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Arabamdan renkli sıvı sızdırıyor

 

Arabanızın altında, ışık tam olarak çarptığında çok renkli görünen kahverengimsi bir su birikintisi görürseniz, muhtemelen benzin veya dizel kaçırıyorsunuzdur.

Benzin ve dizelin her ikisi de çok güçlü, ayırt edici kokulara sahiptir. Size bir benzin istasyonunu hatırlatan bir koku alıyorsanız, gizemli su birikintisini tanımladığınızdan emin olun.

Dikkatsiz pompalama nedeniyle bu dökülmeleri en yaygın olarak ön avlularda göreceksiniz, ancak başka bir yere park ettiğinizde ortaya çıkarlarsa, bu göz ardı edilmemelidir. Araçlarda Yağ Sızdırma

Araba sızdıran yakıt ne yapmalı

Mümkünse araba kullanmaktan kaçının – yakıt son derece yanıcıdır ve yanlış yerdeki bir kıvılcım onu ​​tutuşturabilir. Yakıt ekonominiz de ciddi bir darbe alıyor olabilir!

Yakıt sızıntıları genellikle yakıt deposunda bir yerde bir çatlak veya delik olması nedeniyle oluşur. Yakıt deposu yaş nedeniyle paslanmadığı sürece, herhangi bir iyi tamirci, her şeyi değiştirmek zorunda kalmadan bunu düzeltebilir.

Araçlarda Yağ Sızdırma / Arabam kırmızı sıvı sızdırıyor

 

Kırmızı, arabanızın altından sızıntı bulmak için herhangi bir sıvının en korkutucu rengi olabilir ve genellikle ellerinizde şanzıman sıvısı sızıntısı olduğu anlamına gelir.

Aracınızın ortasında veya önünde kırmızı sıvı sızıyorsa bunun şanzıman yağı olduğunu anlarsınız – ve bu sadece garaj yolunuz için kötü bir haber değildir (lekelenebilir), aynı zamanda arabanız için de kötü haber olabilir.

Araba sızdıran şanzıman yağı ne yapmalı

İlk olarak, şanzıman sıvısı sızıntısı yaptığınızı düşünüyorsanız, aracınız düzgün çalışmayabileceğinden – kendinizi ve başkalarını tehlikeye atabilir – araç kullanmaktan kaçının ve kullanım daha fazla hasara neden olabilir.

Bu sızıntıların birkaç nedeni vardır – kırık contalar ve çatlamış sıvı hatlarından, arızalı contalara ve genel aşınma ve yıpranmaya kadar – ve bu soruna mümkün olan en kısa sürede bakılmalıdır.

Yağ seviyelerini yağ çubuğunu kullanarak kontrol edebilirsiniz (nerede olduğu hakkında daha fazla bilgi için kullanıcı el kitabınıza bakın), ancak muhtemelen arabanızı bir profesyonelin bakabileceği en yakın garaja çekmeniz gerekecektir.

Arabamdan kahverengi siyah sıvı sızdırıyor

 

Arabanızın altındaki amber, kahverengi veya siyah sıvı birikintisi muhtemelen motor yağıdır, ancak emin olmak istiyorsanız dokunacak kadar yaklaşın. Kaygan geliyorsa ve parmaklarınızdan çıkması zorsa, neredeyse kesinlikle yağdır.

Araba sızdıran yağ ne yapmalı?

İlk önce, sızıntıyı bulmaya çalışın. Kaputun altındayken fark edilmesi oldukça kolay olmalı ve sızıntı valf kapağı contası gibi bir şeyden kaynaklanıyorsa, kendiniz tamir edecek kadar emin hissedebilirsiniz.

Düzeltmeye karar verirseniz veya küçük bir yağ sızıntısı ile sürmeye devam ederseniz, yağ deponuzun her zaman uygun seviyede dolu olduğundan emin olun. Bunu yapmamak, motorunuzda kalıcı (ve pahalı) hasara yol açabilir.

Sızıntıyı kendiniz düzeltemezseniz veya birkaç damladan fazlası varsa, yerel bir garajda kontrol edip bir tamircinin bakmasına izin vermek isteyeceksiniz. Bu, sızıntının aracınızda kalıcı hasara neden olmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Arabamdan kırmızı kahverengi sıvı sızdırıyor

 

Direksiyon deposunun yanından sızan kırmızımsı kahverengi bir sıvı, hidrolik direksiyon sıvısı olabilir. Motor yağı veya şanzıman yağının aksine, bu biraz tatlı, yanık bir kokuya sahip olacaktır.

Bir sızıntı varsa, sıvıyı pompadan direksiyon yağını taşıyan hortumlarda ve borularda gevşek bağlantı veya çatlak gibi bir sorun olduğunun işareti olabilir.

Arabadan hidrolik direksiyon sıvısı sızdırıyor ne yapmalı?

İlk olarak, sızıntının ne kadar ciddi hale geldiğini ve ne kadar azaldığını görmek için sıvı seviyelerini kontrol edin.

Hidrolik direksiyon sıvısı sızıntısı ile araç sürmenizi fiziksel olarak engelleyen hiçbir şey olmamasına rağmen, düşük seviyelerde sürekli sürüş hızlı bir şekilde kalıcı hasara neden olabilir, bu nedenle ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır. Araçlarda Yağ Sızdırma

Sızıntı, düzeltilmesi kolay gevşek bir bağlantıdan kaynaklanıyorsa, muhtemelen kendiniz çözebilirsiniz, ancak daha ciddi bir şey için, değiştirilmesi gerekebilecekleri için hortuma ve bağlantı parçalarına mekanik bir göz atın. Araçlarda Yağ Sızdırma

Arabamdan yeşil sarı bir sıvı sızdırıyor

 

Soğutma sıvısı bugünlerde çok sayıda farklı renkte gelir, yani arabanızın yeşil, sarı, pembe, mavi, kırmızı ve hatta berrak sıvı sızdırdığını görürseniz, soğutma sıvısı sızıntısıyla karşılaşabilirsiniz.

Bu, tanımlamayı zorlaştırabilir, ancak neyse ki, soğutma sıvısının belirgin bir şekilde tatlı bir kokusu vardır – şeker ipini düşünün – ve soğutma sıvınız berrak olursa onu sudan ayırt etmenize yardımcı olacak neredeyse yapışkan bir dokuya sahiptir.

Araba sızdıran soğutucu ne yapmalı?

Aracın sıcaklığını korumaya yardımcı olan soğutma sıvısı, motorun içinde ve çevresinde çok sayıda soğutma sıvısı hortumu olduğu için hemen hemen her yerden sızabilir. Ancak en yaygın sızıntı radyatörünüzdendir.

Soğutma sıvınız sızdırıyorsa, motorunuz aşırı ısınma riski altında olabilir, bu nedenle kalıcı hasarlardan kaçınmak için hızlı bir şekilde göründüğünden emin olmanız gerekir.

Sızıntı küçükse sızdıran bir radyatör kapağından veya gevşek bağlantıdan kaynaklanıyorsa, kendiniz onarabilirsiniz. Ancak, çatlamış bir rezervuar veya tamir edilemeyen başka bir şeyse, yolda kalmamak için onu bir garajda kontrol etmeniz gerekir.

Arabam kahverengi bir sıvı sızdırıyor

 

Arabanızda olabilecek en ciddi sızıntı fren hidroliğidir ve aracınızdan kaygan, kahverengimsi bir sıvı sızdığını fark ederseniz, hızlı müdahale gerektiren bir problem yaşayabilirsiniz.

Bu sıvıyı genel olarak tekerleklerin altında ve frenlerin çevresinde göreceksiniz. Fren hidroliği sızıntıları nadir olsa da, biriyle karşılaşırsanız son derece tehlikeli olabilir. Araçlarda Yağ Sızdırma

Araba sızdıran fren hidroliği ne yapmalı?

Sızdıran fren hidroliği büyük bir sorundur çünkü o olmadan arabanızı güvenli bir şekilde kontrol edemezsiniz. Bu nedenle, bir sızıntı tespit ederseniz, arabanızı sürmeye çalışmayın, çünkü durduramayabilirsiniz.

Bunun yerine, hemen yerel garajınızı bulmalı ve aracınızı kontrol edebilecekleri ve fren hidroliği sızıntısını onarmak için en iyi seçeneği sunabilecekleri bir tamirciye götürülmelisiniz. Araçlarda Yağ Sızdırma

Arabamı bir servise götürmeli miyim?

 

Kendi başınıza kolayca gideremeyeceğiniz bir sızıntıyla karşılaşırsanız, görülmesini sağlamak için aracınızı bir garajda kontrol etmeniz gerekir.

Arızasız yolculuklar diler sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi öneririz.

Yorum yapın